داروخانه 29 فروردین

خدمات دارویی فوق تخصصی بیمار محور

نخستین دستگاه غیر تهاجمی اندازه‌اندازی قند خون در راه است

در حال حاضر هیچ دستگاه غیر تهاجمی، تجاری و با گرید پزشکی برای اندازه‌گیری قند خون در بازار وجود ندارد.

با این وجود شرکت نو لبز (Know Labs) با استفاده از فناوری جدید و اختصاصی متعلق به خود نمونه اولیه دستگاهی به نام Gen 1 را ساخته که می‌تواند در صورت دریافت مجوز بازاریابی از سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) به نخستین مانیتور قند خون غیر تهاجمی جهان تبدیل شود. وسیله‌ای که می‌تواند از سوی میلیاردها نفر از افراد مبتلا به دیابت و پیش‌دیابت در جهان مورد استفاده قرار بگیرد.

طی پنج سال گذشته، نو لبز فناوری پلتفرم Bio-RFID را توسعه داده که شامل یک حسگر فرکانس رادیویی (RF) و روشی برای جمع‌آوری و تفسیر میلیاردها نقطه داده برای شناسایی و اندازه‌گیری طیف گسترده‌ای از آنالیت‌های مختلف در داخل و خارج بدن است /

هوش مصنوعی GPT به مطب پزشکان رسید

ابزار جدیدی که از هوش مصنوعی GPT استفاده می‌کند به پزشکان اجازه می‌دهد تا سوابق پزشکی بیماران را به صورت الکترونیکی ایجاد کنند و در عین حال بیشتر روی بیمارانشان تمرکز کنند تا یادداشت‌هایشان.

این ابزار پزشکی که روز دوشنبه توسط شرکت کربن هلث تکنولوجیس عرضه شد، براساس GPT-4 شرکت OpenAI ساخته شده است و علاوه بر دستورالعمل‌های مراقبت از بیمار، کدهایی را برای تشخیص و صدور صورتحساب نیز تولید می‌کند.

این ابزار جدید جزئیات ملاقات‌های بیماران با پزشکان را ضبط و رونویسی می‌کند و این اطلاعات با اطلاعات دیگر ترکیب می‌کند تا سابقه‌ای دقیق‌تر را ایجاد کند.

کلینیک‌ها می‌توانند با استفاده از این ابزار، بیماران بیشتری را بدون اعمال فشار بر برنامه‌های خود ببینند چرا که ایجاد یک سابقه پزشکی توسط آن کمتر از چهار دقیقه طول می‌کشد.

سزار جواهریان مدیر ارشد نوآوری بالینی کربن هلث گفت: هم‌اکنون کمبود پزشک در کشور وجود دارد و این فناوری باعث می‌شود که پزشکان بیشتر در مشاغل خود بمانند و بتوانند بیماران بیشتری را ویزیت کنند

سازمان جهانی بهداشت: خطر شربت‌های سرفه سمی همچنان وجود دارد

با توجه به ادامه خطر جهانی شربت‌های سرفه سمی، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که با شش کشور دیگر برای ردیابی این داروها که خطر کشندگی برای کودکان دارند، در حال همکاری است.

پس از مرگ بیش از ۳۰۰ کودک در سه قاره طی سال گذشته که با مصرف این داروها مرتبط بودند، WHO نام ۹ کشور را اعلام کرد که ممکن است این شربت‌های آلوده در آنها به فروش رفته باشد.

روتندو کووانا سرپرست تیم WHO در حوزه حوادث مربوط به داروهای غیر استاندارد و تقلبی بدون اشاره به نام کشورهای جدیدی که WHO در همکاری با آنها برای ردیابی داروهای آلوده است، هشدار داد که داروهای آلوده ممکن است همچنان برای چند سال در بازار یافت شوند و این داروها یک خطر مداوم هستند.

تاکنون داروهای آلوده در کشورهایی مانند گامبیا، ازبکستان، میکرونزی، جزایر مارشال، اندونزی، تیمور شرقی، کامبوج، سنگال و فیلیپین، لیبریا و کامرون شناسایی شده‌اند

صنعت پلاسما؛ صنعتی نوپا با دستاوردهای چشمگیر

صنعت پلاسما در ایران به نسبت دیگر صنایع حوزه سلامت کشور سابقه چندان طولانی ندارد، با این وجود این صنعت توانسته طی حدود دو دهه اخیر به دستاوردهای چشمگیری برسد که منجر به نجات جان هزاران نفر در سراسر کشور شده است.

پلاسما نقش بسیار مهمی در حفظ عملکرد طبیعی بدن دارد و خصوصا در بیماران مبتلا به نقص ایمنی اولیه، اختلالات انعقادی، بیماری‌های مزمن و بعضی سرطان‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین بیمارستان‌ها از پلاسما برای بیمارانی که دچار سوختگی‌های شدید، شوک، تروما و برخی از افرادی که تحت پیوند قرار دارند، استفاده می‌کنند. 
فرآیند تولید داروهای بیولوژیک به ویژه داروهای مشتق از پلاسما پیچیده و زمان‌بر است و این فرآیند به تامین مداوم پلاسمای اهدایی از اهداکنندگان بستگی دارد.

در حال حاضر ۱۴ مرکز خصوصی جمع‌آوری پلاسما در استان‌های تهران، البرز، قم، یزد و گیلان فعال هستند و با هدف بهبود میزان تامین پلاسما، تعداد این مراکز با حمایت دولت در حال افزایش است. با افزایش هرچه بیشتر تعداد مراکز خصوصی جمع‌آوری پلاسما، ظرفیت پلاسمای اهدایی و در نتیجه تولید محصولات مشتق از پلاسما افزایش خواهد یافت و در نهایت بیماران بیشتری می‌توانند از داروهای حیاتی مشتق از پلاسما بهره‌مند شوند.